Αντωνιάδης Ιωάννης

Antoniadis
Ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής
Εντεταλμένος Ερευνητής


E-mail : john@ia.forth.gr
Τηλέφωνο : (+30) 2810 39-4266
Γραφείο : 229γ, Physics Bldg.
Εκπαίδευση :

Ο Ιωάννης Αντωνιάδης απέκτησε το πτυχίο του στη Φυσική το 2009 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 2013. Η διατριβή του είχε τίτλο “Multi-wavelength studies of pulsars and their companions” και αναγνωρίστηκε με το βραβείο καλύτερης διατριβής του Πανεπιστημίου της Βόννης, ως η καλύτερη διατριβή στην πυρηνική, ατομική και βαρυτική φυσική από τη Γερμανική Εταιρεία Φυσικής, καθώς και με το Springer Thesis Award. Το ακαδημαϊκό γενεαλογικό δέντρο του είναι εδώ.

Σταδιοδρομία :

Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του παρέμεινε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Max-Planck-Institute for Radioastronomy (MPIfR) έως το 2014 οπότε και αποδέχθηκε τη θέση του Dunlup Fellow στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς) για την περίοδο 2014-2017. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Βόννη ως postdoc στο MPIfR έως το 2019, και έγινε research fellow του MPIfR και του Argelander Institute for Radioastronomy το 2019. Στα τέλη του 2020 εξελέγη Εντεταλμένος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής - ΙΤΕ και εντάχθηκε επίσημα στο Ινστιτούτο στις αρχές του 2021.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα :

Σχηματισμός και εξέλιξη συμπαγών αστέρων, υπερκαινοφανών, διπλών αστέρων νετρονίων, ραδιοφωνικών πάλσαρ, τεστ θεμελιώδους φυσικής, εξίσωση κατάστασης της πυρηνικής ύλης