Λούδας Νικόλαος

LoudasNikos
Μεταπτυχιακός Φοιτητής
Επιβλέπων : Κυλάφης, Παυλίδου
Περίοδος : 2022 - σήμερα

E-mail : nloudas@physics.uoc.gr
Τηλέφωνο : (+30) 2810 39-4256
Γραφείο : 230 κτίριο Φυσικής
Εκπαίδευση :

Ο Νικόλαος Λούδας αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών με βαθμό 19.5/20 (‘Άριστα’) και το 2017 εισήχθη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο αργότερα, το 2018, συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης από όπου και έλαβε το πτυχίο φυσικής με διάκριση. Πλέον, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα Προχωρημένης Φυσικής του τμήματος, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Β. Παυλίδου και του καθηγητή Ν. Κυλάφη.

Σταδιοδρομία :

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ολοκλήρωσε την διπλωματική του εργασία με τίτλο "Relativistic QED versus classical magnetic resonant cross-sections" υπό την επίβλεψη των καθηγητών Ν. Κυλάφη και J. Truemper (MPE). Από το 2019, ανήκει στο προσωπικό του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και εργάζεται πάνω στο θέμα "cyclotron line formation in a radiative shock" υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ν. Κυλάφη. Παράλληλα, ασχολείται με την μελέτη των ιδιοτήτων διαφόρων μοντέλων σκοτεινής ύλης και την επίδραση τους στον σχηματισμό κοσμολογικών δομών και βαρυτικής καμπύλωσης του φωτός υπό την επίβλεψη των καθηγητών Β. Παυλίδου, Κ. Τάσση, και της ερευνήτριας C. Casadio. Επιπλέον, είναι μέλος του ερευνητικού πρότζεκτ "SMILE" καλύπτοντας το θεωρητικό κομμάτι του υπολογισμού του οπτικού βάθους για το φαινόμενο της βαρυτικής καμπύλωσης. Το 2021 έλαβε προπτυχιακή υποτροφία από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής, ενώ το 2022 έλαβε το βραβείο δωρεάς "ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ" για τις άριστες ακαδημαϊκές του επιδόσεις.  

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα :

Κοσμολογία, Μοντέλα σκοτεινής ύλης & Βαρυτική καμπύλωση, Θεωρητική Αστροφυσική με εξειδίκευση στην παραγωγή και διάδοση ακτινοβολίας