Ο Άι Βασίλης έρχεται!

santa Ημερ/νία Ανακοίνωσης : 
Διαθέσιμα URL : Φωτογραφία του Άι Βασίλη

Πρόσφατες παρατηρήσεις από τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, οι οποίες έγιναν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, αποκαλύπτουν ότι ο Άι Βασίλης έρχεται  και φέτος στο Ηράκλειο. Αν και δεν είναι ακόμη σαφής η ακριβής ημέρα και ώρα της άφιξής του στην πόλη μας οι πρώτες εκτιμήσεις ερευνητών του Ινστιτούτου Αστροφυσικής, όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου καθηγητής Βασίλης Χαρμανδάρης, υποδηλώνουν ότι αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της 25ης Δεκεμβρίου 2019. 

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι εκτός από έρευνα αιχμής σε θεμελιώδη προβλήματα αστροφυσικής, η οποία μας βοηθά να κατανοήσουμε το μακρινό Σύμπαν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τηλεσκόπιά μας ώστε να προσφέρουμε και πρακτικές πληροφορίες, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους στην Κρήτη" ανέφερε ο κ. Χαρμανδάρης. "Ως νέο ινστιτούτο του ΙΤΕ στοχεύουμε να αναπτύξουμε δραστηριότητα τόσο σε θέματα βασικής όσο και εφαρμοσμένης έρευνας, ώστε να συνεισφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και σε πρακτικά ερωτήματα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία. Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις ήταν αρκετά δύσκολες μια που όπως μπορείτε να δείτε και από την οπτική φωτογραφία μας, ο Άι Βασίλης, παρά το μεγάλο του μέγεθος, κινείται γρήγορα δεν είναι πάντα ορατός.", ανέφερε ο κ. Χαρμανδάρης. 

Η άφιξη του Άι Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φιλανδίας όπου βρίσκεται κατά τη διάρκεια του χρόνου, στο σπίτι του καθενός κουβαλώντας τα δώρα του, είναι ένα γεγονός το οποίο αναμένουν με ανυπομονησία μικροί και μεγάλοι σε όλο τον πλανήτη.