Βραβείο Γραμματικάκη 2023 στη Μυρτώ Φαλαλακη

Myrto Falalaki Ημερ/νία Ανακοίνωσης : 

grammatikaki_2023

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η κ. Μυρτώ Φαλαλάκη, φοιτήτρια 3ου έτους του Τμήματος Φυσικής, η οποία εργάζεται ήδη ερευνητικά, υπό την επίβλεψη της καθ. Β. Παυλίδου και του καθ. Κ. Τάσση πάνω σε θέματα κοσμολογίας καθώς και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα, έλαβε το βραβείο "Γιώργος Γραμματικάκης" 2023.

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης προς τιμήν του Γιώργου Γραμματικάκη (1939-2023), Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η αγάπη του Γιώργου Γραμματικάκη για την αστρονομία και το έργο του για την εκλαΐκευση της επιστήμης, ειδικά μέσα από τα βιβλία του, είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το Τμήμα Φυσικής, με σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Γραμματικάκη, αποφάσισε τη θέσπιση αυτού του τακτικού ετήσιου βραβείου ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και η προσφορά του Γιώργου Γραμματικάκη στις επόμενες γενιές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η απονομή του βραβείου «Γιώργος Γραμματικάκης» 2023 θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, κατά διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Φυσικής, η οποία θα λάβει χώρα στις 11πμ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδης».