Από τον καθ. R. Sunyeav η "Διάλεξη Ν. Κυλάφης" 2019

rashid Ημερ/νία Ανακοίνωσης : 

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής είναι είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενίσει τον καθ. Rashid Sunyaev, Ομότιμο Διευθυντή του Max Planck Institute στην Αστροφυσική (Γερμανία) ως τον πρώτο ομιλητή της "Διάλεξης Ν. Κυλάφης".

Η διάλεξη του καθ. Sunyaev δώθηκε  στο ΙΤΕ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και είχε τίτλο "Detecting very hot plasma in the clusters of galaxies".

Η "Διάλεξη Νικόλαος Κυλάφης" ("Nick Kylafis Lectureship") ιδρύθηκε το 2019 προς τιμή του Νικόλαου Κυλάφη, Ομότιμου Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως η ελάχιστη αναγνώριση για τα 35 χρόνια επιστημονικής και διοικητικής συμβολής του στην ίδρυση και συνεχή ανάπτυξη της ομάδας αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΙΤΕ. Αυτή η προσφορά ζωής συνέβαλε καθοριστικά στη διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού έργου της ομάδας αστροφυσικής καθώς και στη δημιουργία του Ινστιτούτου Αστροφυσικής στο ΙΤΕ το 2018. Στα πλαίσια της Διάλεξης "Νικόλαος Κυλάφης", ένας/μία διακεκριμένος/η θεωρητικός/ή αστροφυσικός προσκαλείται κάθε έτος στο ΙΤΕ για μία σύντομη επίσκεψη.