Γκόγκου Αθανασία

AthanasiaGkogkou
Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής
Ομάδα : Starck

E-mail : agkogkou@ia.forth.gr
Τηλέφωνο : (+30) 2810 39-1580
Γραφείο : Γ126 (ICS)
Εκπαίδευση :

Η Αθανασία Γκόγκου απέκτησε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της το 2020 με τη μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο "Evaluating the impact of radio jets in the evolution of galaxies" υπό την επίβλεψη της Κ. Δασύρα. Στη συνέχεια, πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στην Αστροφυσική και Κοσμολογία από το Laboratoire d’Astrophysique de Marseille τον Νοέμβριο του 2023 υπό την επίβλεψη των G. Lagache και M. Béthermin. Ο τίτλος της διατριβής ήταν "Intensity mapping from 2D to 3D: Evaluating the feasibility of interpreting upcoming data".

Σταδιοδρομία :

Από τον Ιανουάριο του 2024 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια υπό την επίβλεψη των J-L. Starck και Π. Τσακαλίδη στο ΤΙΤΑΝ, ένα πρότζεκτ συνεργασίας μεταξύ των Ινστιτούτων Πληροφορικής και Αστροφυσικής του ΙΤΕ.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα :

Εξέλιξη των γαλαξιών σε μεγάλες ερυθρομεταθέσεις μέσω intensity mapping σε 2D (κοσμικό υπόβαθρο υπερύθρων) και σε 3D (εκπομπή φασματικών γραμμών), εποχή του επαναϊονισμού (line intensity mapping, φαινόμενο Sunyaev-Zel'dovich), ακτινοβολία κοσμικού μικροκυματικού υποβάθρου