Βάσιλας Νικόλας

NikolasVasilas
Προπτυχιακός Φοιτητής
Επιβλέπων : Ζέζας
Περίοδος : 2024 - σήμερα

E-mail : ph5501@edu.physics.uoc.gr
Εκπαίδευση :

Ο Νικόλας Βάσιλας αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης το 2020 με Βαθμό 19.9/20 (‘Άριστα’). Το ίδιο έτος ξεκίνησε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σταδιοδρομία :

Το έτος 2016 μαζί με την ομάδα θετικών επιστημών του σχολείου του έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της ESA “ASTRO PI” οπού κατάφεραν να διακριθούν σε επόμενες φάσεις του διαγωνισμού δυο από τις προτάσεις της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2022 ξεκίνησε την πτυχιακή του εργασία υπό την επίβλεψη του καθηγητή Α. Ζέζα, στην οποία μελετάει διπλά συστήματα αστέρων, πήγες ακτίνων-Χ κάνοντας χρήση τεχνικών και αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης. Το ίδιο καλοκαίρι έγινε δεκτός και παρακολούθησε με επιτυχία το θερινό σχολείο “2022 Summer School of Astrostatistics in Crete”. Το καλοκαίρι του 2023 έφερε εις πέρας την πρακτική του άσκηση στην εταιρία JADBio – Gnosis DA οπού εργάστηκε ως επιστήμονας δεδομένων .

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα :

Διπλά συστήματα ακτίνων-X, Συμπαγή αντικείμενα, Μηχανική Μάθηση, Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστροφυσική, Δίσκοι προσαύξησης.