Ο Γ. Λιοδάκης λαμβάνει την υποτροφία Gruber 2020

Liodakis Ημερ/νία Ανακοίνωσης : 

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ένα από τα παλαιότερα μέλη μας, ο Δρ. Ιωάννης Λιοδάκης, (Διδακτορικό 2017, Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΙΤΕ) έχει έλαβε υποτροφία Gruberγ για το έτος 2020.

Από το 2011, το Ίδρυμα Gruber (The Gruber Foundation) έχει θεσπίσει την υποτροφία Gruber, που απονέμεται από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (International Astronomical Union - IAU), σε εξαιρετικούς νέους αστροφυσικούς. Η οικονομική υποστήριξη ύψους $25.000 προορίζεται να καλύψει τα έξοδα επαγγελματικών ταξιδιών, διαμονής και έρευνας, ενισχύοντας έτσι την σταδιοδρομία των εξαιρετικών αστρονόμων και προωθώντας μια ακμάζουσα ερευνητική κοινότητα. Το ίδρυμα υποδοχής πρέπει να είναι ένα κέντρο αριστείας στον τομέα της έρευνας του βραβευμένου και να βρίσκεται σε διαφορετική χώρα από εκείνη στην οποία απονεμήθηκε το διδακτορικό του.

Ο Δρ. Ιωάννης Λιωδάκης αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Κρήτη, εργάστηκε ως υπότροφος στο Kavli Institute στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ). Από τον Αύγουστο του 2020 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Φινλανδικό Κέντρο Αστρονομίας με το ESO (FINCA), Πανεπιστήμιο του Τούρκου (Φινλανδία).

Το δελτίο τύπου της IAU είναι διαθέσιμο εδώ.